Border Collie

 

Ammor Logga

Våra hundar är ovärderliga i det dagliga arbetet. De arbetar tillsammans med oss fåråret runt.  Varmt välkomna!

Ammor Gård presenterar:

Godkänd Vallhund Fyhrs Lovi

Border Collie 2017 Killie/Lass Hd: A

1:a pris Ik1. 5:e plats Unghunds SM 2019. Nordic Nursery 2019 – Sverige Lagguld.

(Foto: Michelle Holmlund)

Godkänd vallhund Jalla 2016

Border Collie 2016. Kemi Gaga / Bill.

1.a pris Ik1. Hd A, Ögon UA.  12plats Unghunds SM 2018. Nordic Nursery 2018. Årets Ik1 hund Gotlands Vallhundsklubb. Peter Molins vandringspris för Gotlands bästa unghund 2018.

JallaUHSM18inactionjalla

Jallastrand2

Godkänd vallhund Nemonixans Taff

Border collie 2013. Torbjörns klippa i arbetet. Framåt, lättsam och rolig att träna. Stor djurkänsla, arbetsmoral och mod. Skottfast. Naturliga flanker, stark och samarbetsvillig.  Hd B, Ögon ua, CEA normal efter föräldrar.

Vick2014-höst-087

Godkänd Vallhund, Pedagoghund Ammor Gård Soli

Border collie född 2011. En duktig arbetare att lita på i alla lägen. Lugn och fin. Skottfast. Bra djurkänsla, naturliga flanker, mycket driv, stark och samarbetsvillig. Ödmjuk med ett stort hjärta. Licensierad PedagogHund 2015.  Hd B, Ögon ua, CEA normal efter föräldrar. 1:a pris Ik1.

SoooliAmmorgårdSoli

Soli

 

Godkänd Vallhund, SE AGCH Kelliegårdens Radha  – Elva   

Border Collie född 2006. Marias stora glädje. Positiv hund med mycket driv och arbetskapacitet.  Hon har ett stort samarbetet, drivande hund med stor pondus. Hd B, ögona ua, cea normal. Godkänd vallhund, Svenskt Agilitychampion, lydnad klass 2. SM Agility 2012, SM Agility 2013. Tävlas ej mer p.g.a. av skada. Är idag pensionär.

Kelliegårdens Radha

I VÅRA HJÄRTAN

LP1 Star Breeds Diamond Glow – Tindra Australian Shepherd född 2002 – 2015.

Tindra är en hund som vi har oerhört mycket att tacka för. Hon har varit en vän i 13 år, en hjälp på vägen, påverkat viktiga livsbeslut och givit massor med glädje. Hon har lärt oss oerhört mycket om hundar, livet, pedagogik, ömsint valphantering och personkännedom. Hon var en stor pedagog i umgänge med andra hundar och valpar. Det är hon som är orsaken till att Maria och Torbjörn en dag träffades och på den vägen är det vi nu går…  Vi kommer alltid att känna oss tacksamma som fått ha henne vid vår sida.

(Tindra tävlade lkl1, Agility & Hoppklass 3. HD: A Utställd och fullcertad. Vaktade gården, hjälpte till i närarbete med lammen.)

Godkänd Vallhund Kelliegårdens Ice

Border Collie född  2010. En klippa för en klippare i det dagliga arbetet. Samarbetsvillig, bra djurkänsla, fin att träna. Snällheten själv. Hd A, CEA normal. Arbetar idag med lammklippren Viktor Larsson. Halvbror med Taff.

Ice

UPPFÖDNING kennel Ammor Gård

Vi föder upp arbetade Border Collies. Våra hundar arbetar med oss året runt. För oss är det viktigt att hundarna är trevliga och sociala med hög arbetsförmåga. De ska ha bra driv och djurkänsla och förmåga att samarbeta.

Vårt mål är att valpar som kommer ifrån Ammor Gård påvisar mycket goda vallegenskaper och trevligt temperament. Som uppfödare finns vi med våra valpköpare som stöd hela hundens liv. Vi ordnar kennelträffar och läger.

Är du intresserad av valp eller har frågor eller funderingar? Välkommen att höra av dig till oss. Vi berättar gärna mer.

Valpar

Planerad kull: Valpar planeras i framtiden efter Fyhrs Lovi samt Jalla. Välkommen att anmäla ditt intresse.

Sommar 2019 Jalla – Shep (Karin Mattsson) 

Hösten 2015 alla sålda Zee – Zee & Shep (Arne Sand) 

Våren 2011  Elva (Kelliegårdens Radha – Lantis Gert)

USMJalla181höstdis

valljourhundmysstrandbusstrandhäng

Ammor Sheep FarmIMG_5003IMG_5466IMG_2730lammhöst18Solipausar