Border Collie

 

Ammor Logga                     ammorvalpar

Våra hundar är ovärderliga i det dagliga arbetet. De arbetar tillsammans med oss fåråret runt. Gårdens djurhantering är uppbyggd kring hundens arbete och samspel med oss.

 

Ammor Gård presenterar:

Fyhrs Lovi

Border Collie 2017

Lovipåspan

Godkänd vallhund Jalla 2016

Border Collie 2016. Kemi Gaga / Bill. 1.a pris Ik1. Hd A.

2017-05-05 10.54.05

Godkänd Vallhund Vick

Vick

Godkänd vallhund Nemonixans Taff

Border collie född 2013. Torbjörns klippa i arbetet. Framåt, lättsam och rolig att träna. Stor djurkänsla, arbetsmoral och mod. Skottfast. Naturliga flanker, stark och samarbetsvillig.  Hd B, Ögon ua, CEA normal efter föräldrar.

Taff

 

Godkänd Vallhund, Pedagoghund Soli

Border collie född 2011. En duktig arbetare att lita på i alla lägen. Lugn och fin. Skottfast. Bra djurkänsla, naturliga flanker, mycket driv, stark och samarbetsvillig. Ödmjuk med ett stort hjärta. Licensierad PedagogHund 2015.  Hd B, Ögon ua, CEA normal efter föräldrar. 1:a pris Ik1.

Fina Soli

 

Godkänd Vallhund, SE AGCH Kelliegårdens Radha  – Elva   

Border Collie född 2006. Marias stora glädje. Positiv hund med mycket driv och arbetskapacitet.  Hon har ett stort samarbetet, drivande hund med stor pondus. Hd B, ögona ua, cea normal. Godkänd vallhund, Svenskt Agilitychampion, lydnad klass 2. SM Agility 2012, SM Agility 2013. Tävlas ej mer p.g.a. av skada. Jobbar idag enbart som vallhund.

 

Godkänd Vallhund Ever On Zee – Zee  

Border Collie född  2009-12-22  Trevlig hund, bra i arbeta och umgås med i vardagen. Får 2:a pris, vi har ej tävlat henne utan hon är vår arbetshund.  Hd A, CEA Carrier.

Finaste Zee zee

 

Godkänd Vallhund Kelliegårdens Ice

Border Collie född  2010. En klippa för en klippare i det dagliga arbetet. Samarbetsvillig, bra djurkänsla, fin att träna. Snällheten själv. Hd A, CEA normal. Arbetar idag med lammklaren Viktor Larsson. Halvbror med Taff.

Ice

 

I VÅRA HJÄRTAN

LP1 Star Breeds Diamond Glow – Tindra Australian Shepherd född 2002 – 2015.

Tindra är en hund som vi har oerhört mycket att tacka för. Hon har varit en vän i 13 år, en hjälp på vägen, påverkat viktiga livsbeslut och givit massor med glädje. Hon har lärt oss oerhört mycket om hundar, livet, pedagogik, ömsint valphantering och personkännedom. Hon var en stor pedagog i umgänge med andra hundar och valpar. Det är hon som är orsaken till att Maria och Torbjörn en dag träffades och på den vägen är det vi nu går…  Vi kommer alltid att känna oss tacksamma som fått ha henne vid vår sida.

(Tindra tävlade lkl1, Agility & Hoppklass 3. HD: A Utställd och fullcertad. Vaktade gården, hjälpte till i närarbete med lammen.)

 

UPPFÖDNING kennel Ammor Gård

Vi föder upp arbetade Border Collies. Våra hundar arbetar med oss året runt. För oss är det viktigt att hundarna är trevliga och sociala med hög arbetsförmåga. De ska ha bra driv och djurkänsla och förmåga att samarbeta.

Vårt mål är att valpar som kommer ifrån Ammor Gård påvisar mycket goda vallegenskaper och trevligt temperament. Som uppfödare finns vi med våra valpköpare som stöd hela hundens liv.

Är du intresserad av valp eller har frågor eller funderingar? Välkommen att höra av dig till oss. Vi berättar gärna mer.

Valpar planeras efter Jalla vinter/vår 2018/19. Välkommen med förfrågan!

working border collie

Valpar

Våren 2019 valpar efter Jalla – hane ej bestämt.

Hösten 2015 alla sålda Zee – Zee & Shep

Våren 2011 alla sålda Elva (Kelliegårdens Radha – Lantis Gert)

 

working border colliePå jobbetPå vägSoli at workEn dag på jobbetAmmor Sheep FarmammormariatblekammorvickanojaIMG_5003IMG_5030IMG_5466IMG_6117IMG_273020160918_133405Dogs at workFinns inget dåligt väder20170114_113125Fysträning vintertid

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>